Kuchenne rewolucje: Białystok, James Bomba-Lina (8/14)
W skrócie
Piotr to barman z Białegostoku, który marzył o własnej restauracji. Wziął kredyt i otworzył lokal James Bomba-Lina. Piotrowi brakuje umiejętności organizacyjnych. To zaś wywołuje chaos...
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana.
Piotr to barman z Białegostoku, który marzył o własnej restauracji. Kiedy zatem znalazł w centrum miasta lokal do wynajęcia, natychmiast zaczął działać. Wziął kredyt, wygrał przetarg, a wreszcie otworzył własną restaurację. Właściciel chciał, żeby nazwa była nieszablonowa i intrygująca - stąd James Bomba-Lina. Niestety, obdarzonemu ogromną odwagą i fantazją Piotrowi brakuje umiejętności organizacyjnych. To zaś wywołuje chaos w lokalu, który z kolei wykorzystała pierwsza ekipa pracowników, co zaowocowało brakiem klientów. Zmiana personelu nie poprawiła sytuacji, więc właściciel umieścił w menu nowe potrawy, m.in. żebra wołowe, kanapki z szarpaną wołowiną czy hamburgery z ciekawymi dodatkami, takimi jak jagody. Jednak goście wciąż omijają to miejsce. Piotrowi może pomóc jedynie Magda Gessler.