Kuchenne rewolucje: Płock - Sho Sho (11/14)
W skrócie
Magda Gessler odwiedza Płock, gdzie działa ukraińska restauracja Sho Sho. Prowadzą ją małżonkowie Natalia i Wiktor. Ekspertka szuka przyczyny niepowodzenia biznesu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler już po raz dwudziesty piąty pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Jesienią niestrudzona specjalistka w dziedzinie gastronomii wyrusza na kolejne misje, które mają na celu pomoc upadającym lokalom. Jubileuszowi sezon zostanie zrealizowany między innymi w Barlinku, Chorzowie czy Puławach. Jednocześnie, po raz pierwszy w historii programu, ekspertka odwiedzi Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie czekają ja zmagania z kuchnią gruzińską.
Położony nad Wisłą Płock liczy sobie ponad sto tysięcy mieszkańców. Zapisał się w historii Mazowsza i Polski w ciekawy sposób. Nieco oddalona od centrum miasta działa ukraińska restauracja o zagadkowej nazwie Sho Sho, prowadzona przez małżonków: Natalię oraz Wiktora. Mieszkają tu już od kilku lat, więc stęsknili się za ojczystymi smakami, których nie mogli odnaleźć w innych lokalach. Ostatecznie zdecydowali się podjąć pewne ryzyko, otwierając własny biznes - swoją pierwszą gastronomię. Jednak odkąd Natalia została mamą, Wiktor musi radzić sobie samodzielnie z zarządzaniem interesem. Szczęśliwie ma do pomocy kucharkę Marinę, bogatą w siedemnastoletnie doświadczenie. Niestety, mimo ich połączonych starań w Sho Sho brakuje gości. Żeby utrzymać restaurację, właściciel pozbywa się wszystkich oszczędności. Przybyła na miejsce Magda Gessler szuka przyczyny niepowodzenia.