Kuchenne rewolucje: Zielona Góra - Kuchnia na Górce (8/12)
W skrócie
Restauracja prowadzona przez Ewę znajduje się na obrzeżach Zielonej Góry. Właścicielka współpracuje ze swoją mamą i kucharzem samoukiem Dawidem. Lokalizacja biznesu przyciąga niewielu klientów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Nieustraszona restauratorka, Magda Gessler, powraca. Przemierzy ona Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie będą rozwiązywać tajemnice niepowodzeń restauratorów. Na kulinarnej mapie w tym sezonie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, a także Toruń, Łódź, Kraków i Zielona Góra.
Kuchnia Na Górce, restauracja w Zielonej Górze, jest prowadzona przez Ewę i znajduje się w dzielnicy na obrzeżach miasta. 28-letnia właścicielka współpracuje ze swoją mamą i kucharzem-samoukiem Dawidem. Mimo iż pokładała ona nadzieje w kuchni polskiej, którą serwują, lokalizacja biznesu przyciąga niewielu klientów. Mama Ewy krytycznie ocenia Dawida, ale dziewczyna w niego wierzy. Brak nowych pomysłów oraz niedostatek funduszy potęgują problemy restauracji. Właścicielki nie stać nawet na nowy szyld. W tej trudnej sytuacji zwraca się ona o pomoc do Magdy Gessler, licząc na jej doświadczenie oraz zdolności do rozwiązywania kryzysów i wprowadzenia zmian, które mogłyby ożywić lokal.