Kuchenne rewolucje: Kalisz, Pierogatka (11/13)
W skrócie
Krzysztof jest kucharzem z zamiłowania i wykształcenia. Pracował w gastronomii 16 lat, aż zapragnął otworzyć własny lokal. Pierogatka zyskała ogromną popularność. Szybko jednak straciła na znaczeniu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Krzysztof jest kucharzem z zamiłowania i wykształcenia. Pracował w gastronomii prawie szesnaście lat, aż wreszcie zapragnął otworzyć własną restaurację. Swoje plany zrealizował dzięki wsparciu narzeczonej. Sylwia zrezygnowała z dotychczasowego zatrudnienia, po czym wspólnie zostali właścicielami Pierogatki. To bar w centrum Kalisza, w którym podaje się pierogi. Lokal od początku zyskał ogromną popularność, więc zachęcony sukcesem Krzysztof postanowił dodać do menu sushi, sałaty oraz dania mięsne. Niestety, jednocześnie usunął z karty dania, które smakowały gościom. Wkrótce, kierując się potrzebą zmian, wziął udział w castingu i zaczął występować w serialach telewizyjnych. Traktował to jako rozrywkę, a także ucieczkę od problemów. Było ich jednak coraz więcej, gdyż Pierogatka w przeciągu trzech lat straciła klientów, zniechęconych modyfikacjami czy pogarszającą się jakością potraw. Obecnie Krzysztof zaniedbuje restaurację. Pomóc mu może tylko Magda Gessler.