Food NetworkProgram TV na Sobota 8.03.2025
6:00 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
|
---|---|
6:35 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
7:45 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
|
|
8:20 |
![]() Prowadząca przyjrzy się gotowym przekąskom: koreczkom rybnym, przystawkom serowym, salsom i dipom. Wiele spośród tych produktów jest źle oznakowanych. Następnie doradzi w wyborze garnków.
|
9:05 |
![]() Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
|
9:50 |
![]() Każda z dwóch drużyn ma przygotować candy bary. W rolę jurorów wcielą się dzieciaki z 'MasterChefa Juniora'. Druga część odcinka to gotowanie po czujnym okiem mistrza, Rafała Zaręby.
|
11:25 |
![]() O względy Moniki walczy trzech mężczyzn. Sebastian to miłośnik gier komputerowych i motoryzacji. Dowcipny Dariusz uwielbia gotować i nie zakłada porażki. Apetyt na miłość ma także Konrad.
|
12:25 |
![]() Jagna wyczaruje cuda z warzyw po rosole i innych resztek zalegających w lodówce. Porusza też temat marnowania wody. Okazuje się, że przeciętnie w domach wylewa się bezużytecznie wiele litrów.
|
12:55 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
13:30 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:05 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:40 |
![]() Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:40 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:15 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:50 |
![]() Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
17:50 |
![]() Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
|
18:50 |
![]() Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu. Prowadząca sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać.
|
19:35 |
![]() Twórcy odcinka radzą, jak uchronić się przed kryzysem w trakcie odchudzania. Katarzyna Bosacka prezentuje niskokaloryczne danie. Jej redakcyjna koleżanka sprawdza, czy można schudnąć, jedząc słodycze.
|
20:05 |
![]() Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
|
20:40 |
![]() Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
|
21:15 |
![]() Magda Gessler otwiera restaurację 'White Goose Bistro' w Londynie. Lokal specjalizuje się w daniach tradycyjnej kuchni polskiej. Widzowie zobaczą, co będzie podawane i jak wygląda wnętrze restauracji.
|
22:20 |
![]() Pani Monika od ośmiu lat prowadzi w Pile pizzerię West End. Restauracja przynosi straty. Właścicielka, która boryka się z problemami osobistymi, nie ma nadziei na zyski i jest gotowa zamknąć lokal.
|
23:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
23:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
0:30 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
|
1:05 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
|
1:40 |
![]() O względy Moniki walczy trzech mężczyzn. Sebastian to miłośnik gier komputerowych i motoryzacji. Dowcipny Dariusz uwielbia gotować i nie zakłada porażki. Apetyt na miłość ma także Konrad.
|
2:35 |
![]() Magda Gessler zabiera widzów w podróż do ukochanej Kuby. Przyrządzi sałatkę z krewetkami, pomidorami, ananasem oraz bananami. Kolejnym daniem, które przyrządza słynna restauratorka są wieprzowe nóżki.
|
3:00 |
![]() Magda Gessler przygotuje zrazy po warszawsku z sosem grzybowym. W menu odcinka znajdzie się również pewien peruwiański smakołyk z krótko marynowanych ryb oraz owoców morza.
|
3:30 |
![]() Katarzyna Meller odwiedza lokal Barka, u brzegu jeziora Jagodne. Restauracja prowadzona jest przez polsko-filipińskie małżeństwo, które łączy smaki kuchni azjatyckiej i mazurskiej.
|
3:55 |
![]() Kuchnia Funkcjonalna na warszawskiej Saskiej Kępie pachnie lasem. Katarzyna Meller pomaga w przygotowaniu żołędziowej zupy i cremu brulle o smaku szyszki. Klienci ocenią smaki lasu na talerzu.
|
4:20 |
![]() Kinga Zawodnik nieraz spotykała się z opinią, że z wyglądu przypomina Adele. Zamierza wziąć przykład z piosenkarki. Wypróbuje dietę sirtfood, która umożliwiła wokalistce pozbycie się aż 20 kilogramów.
|
4:55 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.