Food NetworkProgram TV na Niedziela 23.02.2025
6:00 |
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
|
---|---|
6:35 |
Anna Starmach pokaże, jak szybko przygotować dania dla niezapowiedzianych gości. Poda kluski ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi. Kolejną potrawą będzie kurczak z pieczarkami i groszkiem.
|
7:10 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
7:45 |
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
|
|
8:20 |
Pizza, hamburgery i hot dogi coraz częściej lądują na stołach Polaków. Kasia weźmie pod lupę zdrowe i niezdrowe dodatki. W wyborze idealnej pizzy sklepowej pomogą jej finaliści programu 'Master Chef'.
|
9:05 |
Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
|
9:50 |
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii.
|
10:35 |
W związku ze wzrostem liczby osób zapadających na choroby weneryczne w Polsce Katarzyna Bosacka zdemaskuje szkodliwość środków pobudzających kupowanych w szarej strefie. Spotyka się też z ekspertami.
|
11:20 |
W Gdańsku swoich sił w organizacji domówek próbują dwie drużyny przyjaciół i sąsiadów. Mama z córką, Sylwia i Jowita rywalizują z parą przyjaciółek i sąsiadek, Klaudią i Anią. Wszystkie chcą wygrać.
|
12:20 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
12:55 |
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
13:30 |
Teresa postanowiła otworzyć własną restaurację z niedużym hotelem. W weekendy odbywają się wesela, chrzciny i komunie. Jednocześnie w tygodniu gości brakuje, a z samych imprez ciężko utrzymać interes.
|
14:30 |
Krzysztof postanowił zorganizować dla turystów, którzy przyjeżdżają oglądać zamek w Malborku, dodatkową atrakcję - pokazy walk rycerskich. Mężczyzna otworzył też budkę z tak zwaną małą gastronomią.
|
15:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:10 |
Guy Fieri odkrywa nowe odsłony klasycznych dań. W Kalifornii poznaje smak frytek z awokado i nietypowego burgera. W New Jersey testuje nóżki wieprzowe oraz żeberka w stylu St. Louis.
|
17:45 |
W studiu pojawią się tajemnicze skrzynie, a pod nimi dmuchane zabawki. Dania mają opowiadać historie inspirowane tymi przedmiotami. Druga konkurencja jest eliminacyjna.
|
19:15 |
W Złotowie przy ulicy Mokrej mieszkają uczestnicy tego odcinka. Andżelika i Michał na co dzień są przyjaciółmi Ilony i Tomka. W programie muszą jednak rywalizować, gotując swoje popisowe dania.
|
20:10 |
Jagna podpowiada, jak wykorzystać końcówki warzyw, które zwykle lądują w koszu. Poszukując sprytnych patentów, przerabia szafkę na designerski mebel. Ponadto sprawdza, czy warto zachowywać paragony.
|
20:45 |
Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
|
21:15 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
22:15 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
23:55 |
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
0:30 |
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
|
1:05 |
Anna Starmach pokaże, jak szybko przygotować dania dla niezapowiedzianych gości. Poda kluski ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi. Kolejną potrawą będzie kurczak z pieczarkami i groszkiem.
|
1:40 |
W Gdańsku swoich sił w organizacji domówek próbują dwie drużyny przyjaciół i sąsiadów. Mama z córką, Sylwia i Jowita rywalizują z parą przyjaciółek i sąsiadek, Klaudią i Anią. Wszystkie chcą wygrać.
|
2:25 |
Magda Gessler pokazuje, jak upiec wyśmienitą w smaku łopatkę jagnięcą z tymiankiem i rozmarynem. Z zup proponuje chłodnik litewski. Jego tajemnicą jest wyważony, świeży, ale zarazem wyrazisty smak.
|
2:50 |
Magda Gessler zaskakuje połączeniem czarnego makaronu, grillowanych owoców morza i sosu warzywnego wzbogaconego o tajemnicze składniki. Kolejnym daniem będą śledzie marynowane w occie i winie sherry.
|
3:15 |
Widzowie poznają przepisy na czekoladowy mus z kruszonką oraz nowojorski sernik z mango i marakują. Prowadzący pokażą, jak przygotować lekki krem bawarski oraz tort owocowy bez pieczenia.
|
3:40 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
|
4:05 |
Kinga Zawodnik zmierzy się z postem przerywanym. Polega on na jedzeniu jedynie przez 8 godzin i powstrzymywaniu się od posiłków przez kolejne 16. Dietetyczka i lekarz ocenią ten sposób odchudzania.
|
4:40 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.