Food NetworkProgram TV na Niedziela 13.10.2024
6:00 |
![]() Katarzyna Meller zjawia się w zakopiańskim lokalu Góralska Tradycja. Można tam spróbować takich dań, jak oscypek ze szparagami, kaszanka z sosem z foie gras czy krem z bryndzy z pierogiem.
|
---|---|
6:35 |
![]() Katarzyna Meller odwiedza Starą Kuźnię w Przykopie na Mazurach. Właściciele restauracji zadbali o to, by ich goście odczuwali sielską atmosferę wsi. Popisowym daniem jest serce jagnięce.
|
7:15 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
7:50 |
![]() Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
|
|
8:25 |
![]() Statystyczny Polak w ciągu miesiąca spożywa 3 litry mleka, 0,5 litra jogurtu i kilogram sera. Eksperci wyjaśniają, czy nabiał jest zdrowy, czy mleko zawiera składniki potrzebne ludzkiemu organizmowi.
|
9:10 |
![]() Człowiek przesypia dziennie od 6 do 8 godzin, czyli aż 1/3 życia. Okazuje się jednak, że połowa Polaków po 30. roku życia ma problemy z zaśnięciem. Eksperci podpowiedzą, co sprzyja zasypianiu.
|
9:55 |
![]() Polacy preferują zakupy żywnościowe w pobliskich supermarketach. Kierują się szybkością usług i atrakcyjnymi cenami. Gospodyni programu, Kasia Bosacka, zastanawia się, czy tanie jedzenie jest zdrowe.
|
10:40 |
![]() Katarzyna Bosacka przyjrzy się napojom energetycznym, które mają w składzie kofeinę, taurynę i cukier. Porozmawia ze specjalistami o szkodliwości ich picia. Zostanie też przeprowadzony test.
|
11:25 |
![]() Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
12:25 |
![]() Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
|
13:25 |
![]() Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
|
14:30 |
![]() Karol otworzył z partnerką Agnieszką restaurację typu fast food w Nowym Dworze Mazowieckim. W dniu otwarcia lokal wypełnił się klientami, jednak nikt nie był przygotowany do obsługi pełnej sali.
|
15:30 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
16:05 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
16:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
17:10 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
17:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
18:15 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
19:15 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
20:15 |
![]() Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
|
20:50 |
![]() Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
|
21:25 |
![]() Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
|
22:30 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
23:05 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
23:40 |
![]() Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
0:15 |
![]() W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
0:50 |
![]() Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
1:25 |
![]() Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
2:00 |
![]() Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
|
3:00 |
![]() Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
|
3:35 |
![]() Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
|
4:05 |
![]() Prowadzące przyszykują tort z okazji drugich urodzin kwiaciarni. Inspirację będą czerpać z prac właścicielki. Widzowie dowiedzą się, jak temperuje się czekoladę i wykonuje kwiaty z papieru waflowego.
|
4:40 |
![]() Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat mają stworzyć tort na otwarcie mobilnego Muzeum Tour de Pologne na Stadionie Narodowym. W odcinku również przepisy na krem orzechowy i konfiturę wiśniową.
|
5:15 |
![]() Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.