Przepis na sukces (1/5)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Meller odwiedza Starą Kuźnię w Przykopie na Mazurach. Właściciele restauracji zadbali o to, by ich goście odczuwali sielską atmosferę wsi. Popisowym daniem jest serce jagnięce.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pasją Katarzyny Meller jest gotowanie. Nieustannie podpatruje innych kucharzy, poszukuje nowych smaków i gromadzi przepisy. W programie odwiedza szefów kuchni, którzy ze swojego zawodu uczynili sztukę. Razem ze bohaterami poszczególnych odcinków przygotowuje popisowe dania. Zagląda też za kulisy ich życia.

Katarzyna Meller odwiedza Starą Kuźnię w Przykopie na Mazurach. Właściciele tej restauracji zadbali o to, by ich goście odczuwali sielską atmosferę polskiej wsi. Serwowane tam potrawy są sycące, a porcje zaspokajają apetyt największych łakomczuchów, jednak przede wszystkim produkty, a zwłaszcza mięso, są sprawdzonej jakości. Między innymi dlatego popisowym daniem jest tutaj serce jagnięce. Lokal znajduje się w dziewiętnastowiecznym budynku, niegdysiejszej kuźni. Szefowa restauracji Patrycja mięsa przyrządza na kominku.

Ładuję...