Food NetworkProgram TV na Niedziela 11.08.2024
| 6:00 |
Anna Starmach pokazuje przekąski dla najmłodszych. Proponuje pizzę z tortilli. Później serwuje domowej roboty burgery z dodatkiem frytek z marchewki. Propozycją na deser będą biszkoptowe lizaki.
|
|---|---|
| 6:35 |
Anna Starmach pokaże, jak w szybko i tanio przygotować potrawy idealne w podróży. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów, falafel oraz kulki owsiane z miodem.
|
| 7:10 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 7:45 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
|
|
|
| 8:20 |
Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
| 9:05 |
Kasia wyjaśnia, czy produkty ekologiczne mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe. Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w 95% wyprodukowano ze składników ekologicznych.
|
| 9:50 |
Widzowie przekonają się, co należy jeść, by cieszyć się pięknym wyglądem. Pod lupę trafią takie produkty jak woda z kolagenem i upiększające herbaty. Kasia podpowie też, jak wybrać idealny T-shirt.
|
| 10:35 |
Wyniki badań ujawniają, że dziennie spożywamy między 15 a 30 gramów soli (zalecana dawka to 5 gramów). Katarzyna Bosacka przybliży skutki nadużywania najpopularniejszej z przypraw.
|
| 11:20 |
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
|
| 12:20 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
| 12:55 |
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
| 13:30 |
W Złotowie Restaurację Cechową prowadzi rodzeństwo, Klaudia i Mikołaj. Lokal ma świetnie wyposażoną kuchnię, ale nie przyciąga gości. Magda Gessler ustala, gdzie popełniono błąd.
|
| 14:30 |
Angelika prowadzi restaurację China Food z kuchnią orientalną. Zwolniła kucharza. Sama zaczęła gotować, stosując glutaminian sodu i sztuczne barwniki. Obecnie restauracji grozi bankructwo.
|
| 15:30 |
Autorka książek i blogerka Molly Yeh w swoim wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
|
| 16:05 |
Autorka książek i blogerka Molly Yeh w swoim wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
|
| 16:40 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 17:10 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 17:40 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 18:15 |
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
|
| 19:15 |
Szef kuchni i restaurator Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w całej Ameryce, aby zaprezentować najlepsze talenty, zagorzałych wielbicieli i najbardziej apetyczne barbecue.
|
| 20:15 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
| 20:50 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
| 21:25 |
Młodzi kucharze przeniosą się na boisko, gdzie stworzą obiad, jaki sami chcieliby zasmakować w szkolnej stołówce. W drugiej części odcinka uczestnicy staną przed wyzwaniem upieczenia pizzy.
|
| 22:50 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 23:25 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 0:00 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
| 0:35 |
Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
| 1:10 |
Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
| 1:45 |
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
|
| 2:45 |
Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
| 3:20 |
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
| 3:55 |
Daria Ładocha i jej córki przygotują dwa buliony - warzywny i mięsny. Widzowie dowiedzą się też, jak zrobić domową przyprawę. Akcentem egzotycznym będzie przepis na zupę meksykańską.
|
| 4:30 |
Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
| 5:00 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















