Kuchenne rewolucje (11/13)
W skrócie
W Złotowie Restaurację Cechową prowadzi rodzeństwo, Klaudia i Mikołaj. Lokal ma świetnie wyposażoną kuchnię, ale nie przyciąga gości. Magda Gessler ustala, gdzie popełniono błąd.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i przeprowadzony eksperyment okazał się sukcesem.
W Złotowie Restaurację Cechową prowadzi rodzeństwo - 23-letnia Klaudia i jej rok młodszy brat, Mikołaj. Posiadanie własnego lokalu od zawsze było wielkim marzeniem dziewczyny. Restauracja przeszła gruntowny remont i ma świetnie wyposażoną kuchnię, ale jakość potraw nie przyciąga gości. Przedsiębiorcze rodzeństwo postanawia poprosić o pomoc Magdę Gessler, która od razu zauważa podstawowe błędy. Jednak Klaudia nie ma zamiaru pokornie przyjmować krytyki.