Kuchenne rewolucje (12/13)

program rozrywkowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Angelika prowadzi restaurację China Food z kuchnią orientalną. Zwolniła kucharza. Sama zaczęła gotować, stosując glutaminian sodu i sztuczne barwniki. Obecnie restauracji grozi bankructwo.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i przeprowadzony eksperyment okazał się sukcesem.

W niewielkim Grajewie trudno znaleźć pracę, dlatego Angelika postanowiła sama stworzyć dla siebie stanowisko i otworzyła restaurację "China Food" z kuchnią orientalną. Przez 2 lata gotował w niej wietnamski kucharz. Od pewnego czasu lokal nie przyciągał zbyt wielu klientów, a tym samym nie przynosił dochodów. Angelika musiała zwolnić kucharza i sama przejęła stery w kuchni, gdzie zaczął być używany glutaminian sodu i sztuczne barwniki. Restauracji grozi bankructwo.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...