Kuchenne rewolucje: Warszawa, Bistro Tarchomin (9/13)
W skrócie
Adrian przez trzynaście lat pracował jako kucharz w warszawskich restauracjach. Kiedy poznał swoją życiową partnerkę Kasię, postanowił, że otworzą własny lokal. Marzyli o barze z owocami morza.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Adrian przez trzynaście lat pracował jako kucharz w różnych warszawskich restauracjach. Kiedy poznał swoją życiową partnerkę Kasię, postanowił, że otworzą własny lokal. Marzyli o barze z owocami morza. Jakiś czas później znajomi kobiety zaproponowali Adrianowi pracę szefa kuchni w ich restauracji. Para dostrzegła tu szansę dla siebie. Dzięki oszczędnościom zmienili wystrój Bistro Tarchomin. Następnie dodali do karty owoce morza i inne dania kuchni śródziemnomorskiej. Wkrótce drogi wspólników rozeszły się, a Kasia została jedyną właścicielką lokalu. Niestety, restauracja nie przynosi dochodów, ponieważ gości wciąż brakuje. Kobieta podjęła stałą pracę, ale jej zarobki to za mało, by pokryć opłaty. Mogła uregulować czynsz oraz zapłacić pracownikom dopiero, gdy wzięła kilka kredytów. Co więcej, ona i Adrian spodziewają się dziecka. Magda Gessler pomaga im przyciągnąć gości.