Kuchenne rewolucje: Nowogard, Pierogarnia u Marty (10)
W skrócie
Waldek przez lata pracował w różnych restauracjach. Skromny budżet i ogromna pasja pozwoliły mu otworzyć bar z pierogami. Z biegiem czasu sytuacja finansowa lokalu stawała się coraz gorsza.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Waldek przez lata pracował w różnych restauracjach, aż wreszcie zaczął marzyć o własnym, choćby niewielkim biznesie. Skromny budżet i ogromna pasja wystarczyły, by otworzył bar z pierogami. Nazwał lokal Pierogarnia u Marty na cześć siostry, która pomagała mu gotować. Poza tym właściciel założył, że domowe jedzenia sprzeda się lepiej pod szyldem zawierającym kobiece imię. Z biegiem lat sytuacja finansowa restauracji stawała się coraz gorsza. Pierogarnia nie przynosiła dochodów, a Marta znalazła inną stałą pracę. Gdy jej brat został sam, zatrudnił kelnerkę, Magdę, która wciąż się uczy i pomaga na sali. Ze skromnych zarobków Waldek finansuje zakup produktów oraz uiszcza stałe opłaty. Niestety, właściciel stracił już wiarę w sukces lokalu. Nie wie też, co powinien zmienić, żeby lokal zaczął zarabiać. Jedynym ratunkiem jest interwencja Magdy Gessler.