Food NetworkProgram TV na Niedziela 14.07.2024
| 6:00 |
Katarzyna Bosacka wita gościa piramidą mięsnych konserw. Jednak dziennikarka Magda Mołek jest miłośniczką kuchni wegańskiej. Próbuje przekonać prowadzącą, że życie bez jedzenia mięsa jest możliwe.
|
|---|---|
| 6:35 |
Katarzyna Bosacka zaprasza do swojego programu znane osoby. Wspólnie gotują ulubione potrawy i rozmawiają. O sobie opowiadają m.in. Ewa Drzyzga, Anna Kalczyńska, Piotr Najsztub i Andrzej Sołtysik.
|
| 7:10 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 7:45 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
|
|
|
| 8:20 |
Katarzyna Bosacka bierze pod lupę różne rodzaje opakowań. Aż 40% z nich wykonanych jest z plastiku. Dziennikarze sprawdzą, jak wpływa to na nasze zdrowie. W programie będzie też mowa o słuchawkach.
|
| 9:05 |
Eksperci sprawdzą, czy łosoś rzeczywiście zawiera toksyny. Wyjaśnią, czym różni się atlantycki od tego żyjącego dziko. Ekipa programu odwiedzi pierwszą hodowlę atlantyckiego łososia w Polsce.
|
| 9:50 |
Widzowie dowiedzą się, jakie produkty spożywcze mogą wzmocnić naszą odporność. Kasia Bosacka prześwietli też tabletki, tran i inne specyfiki, które rzekomo mogą uchronić przed chorobą.
|
| 10:35 |
Katarzyna Bosacka odkryje prawdę o cukrze. Dzienne spożycie słodkiej trucizny nie powinno być większe niż 6 łyżeczek. Przeciętny Polak pięciokrotnie przekracza normy, co prowadzi do wielu chorób.
|
| 11:20 |
Radek to wysoki, przystojny i wysportowany brunet. Jest zwolennikiem zdrowego stylu życia. Dotąd nie znalazł jednak idealnej partnerki. Dziś pozna trzy kandydatki walczące o jego względy.
|
| 12:20 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
| 12:55 |
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
| 13:30 |
W Tczewie ma zostać zamknięta ostatnia pizzeria Millenium. Do niedawna sieć restauracji liczyła w tym mieście kilkanaście placówek. Właściciel za wszelką cenę chce uratować lokal.
|
| 14:30 |
Właściciel restauracji w Egiertowie próbuje rozkręcić swój biznes z pomocą żony, ale do tej pory nie odnieśli oni sukcesu. Małżeństwo twierdzi, że miejsce to jest przeklęte.
|
| 15:35 |
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
| 16:05 |
Molly Yeh przygotowuje potrawy kuchni żydowskiej i chińskiej. Na przyjęciu z okazji letniego przesilenia serwuje między innymi sałatkę oraz przysmak z sezamem i mrożoną czekoladą.
|
| 16:40 |
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
| 17:10 |
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
| 17:40 |
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
| 18:15 |
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
|
| 19:15 |
Szef kuchni i restaurator Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w całej Ameryce, aby zaprezentować najlepsze talenty, zagorzałych wielbicieli i najbardziej apetyczne barbecue.
|
| 20:15 |
Zoë François przedstawia swoje ulubione przepisy, od łatwych dań głównych po pyszne desery. W kuchni towarzyszą jej przyjaciele i rodzina.
|
| 20:50 |
Zoë François przedstawia swoje ulubione przepisy, od łatwych dań głównych po pyszne desery. W kuchni towarzyszą jej przyjaciele i rodzina.
|
| 21:25 |
Michel Moran, Dorota Szelągowska i Tomasz Jakubiak wybierają czternaścioro najbardziej obiecujących uczestników programu. Gościem specjalnym show będzie tym razem Martyna Wojciechowska.
|
| 22:55 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 23:30 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 0:05 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
| 0:40 |
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
| 1:15 |
W Bystrzycach Walenty odwiedza hodowlę owiec. Przyrządza dwa różne dania śniadaniowe: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulą. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia.
|
| 1:50 |
Radek to wysoki, przystojny i wysportowany brunet. Jest zwolennikiem zdrowego stylu życia. Dotąd nie znalazł jednak idealnej partnerki. Dziś pozna trzy kandydatki walczące o jego względy.
|
| 2:50 |
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
| 3:25 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
| 3:55 |
Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
| 4:30 |
Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
| 5:00 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 5:30 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















