Food NetworkProgram TV na Piątek 21.06.2024
6:00 |
![]() Anna Starmach prezentuje potrawy dla całej rodziny. Na przystawkę przyrządzi zupę krem z zielonego groszku. Daniem głównym będą polędwiczki wieprzowe, deserem - szarlotka z ciastem filo.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
|
7:10 |
![]() Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację 'GierKrówkę', która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą poliki wołowe.
|
7:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
|
|
8:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
8:55 |
![]() Szef kuchni i restaurator Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w całej Ameryce, aby zaprezentować najlepsze talenty, zagorzałych wielbicieli i najbardziej apetyczne barbecue.
|
9:55 |
![]() Katarzyna Bosacka podpowie widzom, na co zwracać uwagę przy zakupie frytek, a także doradzi, w jaki sposób przygotować tę popularną potrawę, aby była smaczna, a przede wszystkim zdrowa.
|
10:30 |
![]() Dowiemy się, co sprawia, że serca, żołądki, wątróbki i salcesony są lubiane przez Polaków. Katarzyna Bosacka zaprosi Grzegorza Łapanowskiego. Z nim ruszy na poszukiwania smacznych podrobów.
|
11:05 |
![]() Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
11:40 |
![]() Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
12:15 |
![]() Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
12:45 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
13:45 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
14:45 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
15:20 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
16:20 |
![]() Odcinek poświęcony samym najbardziej kontrowersyjnym zestawieniom smaków. Wśród nich będą takie, które początkowo mogą przestraszyć, jak i kombinacje idealne na randkę.
|
16:55 |
![]() Nie każda potrawa zachęca do jedzenia. Istnieją takie przekąski, które zapachem i wyglądem mogą wywoływać mdłości, a nawet doprowadzić do omdlenia. Nie zabraknie dań, które rozpalą wszystkie zmysły.
|
17:25 |
![]() Widzowie poznają najpopularniejszą potrawę na całym świecie. Twórcy wyjaśnią również, z jakiego powodu Polacy tak uwielbiają włoską pizzę oraz ujawnią tajemnicę amerykańskiego brownie.
|
18:00 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
18:30 |
![]() Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
19:05 |
![]() Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
19:40 |
![]() Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
20:15 |
![]() Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
20:50 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
21:20 |
![]() Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
22:25 |
![]() Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
23:25 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
0:00 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
0:35 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
1:10 |
Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku, odwiedzając różne restauracje w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. W najnowszym sezonie testuje 60 miejsc.
|
1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:15 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
2:45 |
![]() Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
|
3:15 |
![]() Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
4:10 |
![]() Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
|
4:45 |
![]() Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.