Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 10.06.2024
6:00 |
![]() Do pojedynku stają Kasia i Ela. Pierwsza z nich zrobi ciasto marchewkowe z masą z serka. Druga zaś pokusi się o wariacje na temat murzynka. Do obydwu ciast będą musiały dodać pewien składnik.
|
---|---|
6:35 |
![]() Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
|
7:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
|
|
8:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
8:55 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
9:55 |
![]() Zupa uchodzi za potrawę smaczną, a przede wszystkim zdrową. Dziś jednak mało kto ma czas na to, aby przyrządzać tradycyjne zupy, a zabiegani ludzie poprzestają na specyfikach z proszku...
|
10:30 |
![]() Katarzyna Bosacka sprawdza jakość oferowanych w sprzedaży pasztetów. Demaskuje nieuczciwych producentów, którzy dokładają do swoich produktów tłuszcz wieprzowy i MOM, czyli odpady mięsne.
|
11:05 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
11:40 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
12:15 |
![]() Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
13:45 |
![]() W każdym odcinku Alex Guarnaschelli wyzywa na kulinarne pojedynki czwórkę kucharzy. Tym razem jest w Las Vegas w Nevadzie. Każdy uczestnik rywalizacji musi zamienić pikantne danie w słodkie śniadanie.
|
14:45 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
15:20 |
![]() Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
16:20 |
![]() Daria Ładocha wraz z córkami przygotowuje dania na imprezę. Piecze kolorową kruchą tartę z warzywami i serwuje czekoladowy deser. Laura i Mania robią makaronowe gniazdka.
|
16:50 |
![]() Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
|
17:25 |
![]() Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
|
18:00 |
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
18:35 |
Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
|
19:10 |
![]() Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
|
19:40 |
![]() Odcinek poświęcony kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler przyrządzi sałatkę z owocami morza. Podane al dante krewetki black tiger i mule to afrodyzjaki. Prowadząca urozmaici potrawę ziarnami granatu.
|
20:15 |
![]() Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
20:45 |
![]() Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
21:20 |
![]() Jesse Palmer rzuca wyzwanie dwunastu piekarzom, by stworzyli desery nawiązujące do wiosennej aury. Kardea Brown, Duff Goldman i Nancy Fuller zdecydują, który uczestnik dostanie 25 tysięcy dolarów.
|
23:15 |
![]() Złota medalistka olimpijska, Jeannette Bolden Pickens, pragnie ocalić rodzinną cukiernię. W 27th Street Bakery tworzone są pyszne desery ze słodkich ziemniaków. Stephanie Boswell musi odświeżyć menu.
|
0:15 |
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
0:50 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
1:20 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
1:55 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:25 |
![]() Do pojedynku stają Kasia i Ela. Pierwsza z nich zrobi ciasto marchewkowe z masą z serka. Druga zaś pokusi się o wariacje na temat murzynka. Do obydwu ciast będą musiały dodać pewien składnik.
|
2:55 |
![]() Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
3:25 |
![]() Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
4:20 |
![]() Anna Starmach podpowie, jak szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Batony owsiane zapewnią energię na cały dzień. Sałatka z soczewicy z awokado i oscypkiem jest bardzo zdrowa.
|
4:50 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.