Pyszne 25 (6/8)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Anna Starmach podpowie, jak szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Batony owsiane zapewnią energię na cały dzień. Sałatka z soczewicy z awokado i oscypkiem jest bardzo zdrowa.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Ania Starmach podpowie, jak łatwo i szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. dowodni, że przygotowanie domowych i zdrowych posiłków, które można zabrać ze sobą do pracy, nie jest wcale trudne i czasochłonne. Warto poświęcić chwilę na to, aby następnego dnia rozkoszować się za biurkiem pełnowartościową przekąską. Na początek pokaże, jak zrobić batony owsiane, które zapewnią energię na cały dzień. Przepis ten jest banalnie prosty. Następnie zrobi bardzo zdrową sałatkę z soczewicy z awokado i oscypkiem. Kolejna propozycja lunchowa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom zdrowego żywienia. Zawiera bowiem lekkostrawne i pełnowartościowe składniki: kaszę jaglaną, jarmuż i dynię.

Twórcy

Ładuję...