Wiem, co jem (2/15)
magazyn poradnikowy Polska 2011

W skrócie
Katarzyna Bosacka sprawdza jakość oferowanych w sprzedaży pasztetów. Demaskuje nieuczciwych producentów, którzy dokładają do swoich produktów tłuszcz wieprzowy i MOM, czyli odpady mięsne.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrową żywność w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.
Tym razem Katarzyna Bosacka sprawdzi, czy to, co możemy kupić w wielu sklepach, naprawdę zasługuje na miano prawdziwego pasztetu. Prowadząca zdemaskuje nieuczciwych producentów, którzy zamiast mięsa dokładają do swoich produktów tłuszcz wieprzowy i MOM, czyli odpady mięsne.