Wiem, co jem (14/15)

W skrócie
Kiedyś były rarytasem, dziś pełno ich wszędzie. Katarzyna Bosacka przygląda się dostępnym na naszym rynku napojom gazowanym i sprawdza ich zawartość. Ile w nich cukru, ile kofeiny itp?
Oglądaj w telewizji

Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość. Tym razem prowadząca przetestuje uczciwość producentów majonezu, a także sprawdzi, jak smakują bycze jądra z grilla.
Kiedyś były rarytasem, dzisiaj zalegają na sklepowych półkach i w szkolnych automatach. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku napojom gazowanym i sprawdzi, co tak naprawdę zawierają. Dowiemy się między innymi, ile w nich cukru, ile kofeiny, a także, czym jest beznoesan sodu i do czego się go stosuje.