Wiem, co jem (1/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Polska to lider wśród producentów mięsa drobiowego. Przeciętny mieszkaniec naszego kraju zjada aż 25 kg kurczaka na rok. W co czwartej partii produktów drobiowych znajdują się niepożądane substancje.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Polska to lider wśród europejskich producentów mięsa drobiowego. Przeciętny mieszkaniec naszego kraju zjada aż 25 kg kurczaka na rok. Jednak Inspekcja Handlowa wykazała, że w co czwartej partii produktów drobiowych sprzedawanej w krajowych sklepach znajdują się niepożądane substancje: sztuczne barwniki, pióra, zagęstniki itp. O niebezpieczeństwach i zaletach jedzenia kurczaków opowie Kasia Bosacka.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...