Food NetworkProgram TV na Sobota 8.06.2024
| 6:00 |
Anna Starmach przedstawia przepisy dla amatorów włoskiej kuchni. Przyrządza gnocchi z gorgonzolą i orzechami oraz lasagne z łososiem i szpinakiem. Pokazuje też, jak zrobić spaghetti z klopsami.
|
|---|---|
| 6:35 |
Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie.
|
| 7:10 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 7:45 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
|
|
|
| 8:20 |
Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.
|
| 9:05 |
Katarzyna Bosacka uświadomi widzów, jakich sztuczek używają supermarkety, by skusić klientów do zakupów. Zaprezentuje przynęty na konsumenta, czyli kuszące promocje.
|
| 9:50 |
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
|
| 10:20 |
Michael Symon rozpala grill, by zachęcić do przygotowywania dań na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami dotyczącymi przyrządzania potraw w takiej formie, dzięki czemu każdy posiłek będzie pyszny.
|
| 10:55 |
Utalentowani kucharze staną przed nowym wyzwaniem, gdy otworzą złote skrzynki ujawniające tajemnicze składniki, którymi będą homary, langustynki, przegrzebki, krewetki argentyńskie i tuńczyk.
|
| 12:20 |
Anna Starmach pokaże, jak szybko przygotować dania dla niezapowiedzianych gości. Poda kluski ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi. Kolejną potrawą będzie kurczak z pieczarkami i groszkiem.
|
| 12:55 |
Anna Starmach udowodnia, że dietetyczne potrawy mogą być smaczne i łatwe w przygotowaniu. Proponuje azjatyckie spring rollsy z warzywami, owinięte w papier ryżowy i lekkostrawne gazpacho z arbuzem.
|
| 13:30 |
Anna Starmach pokazuje przekąski dla najmłodszych. Proponuje pizzę z tortilli. Później serwuje domowej roboty burgery z dodatkiem frytek z marchewki. Propozycją na deser będą biszkoptowe lizaki.
|
| 14:05 |
Anna Starmach pokaże, jak w szybko i tanio przygotować potrawy idealne w podróży. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów, falafel oraz kulki owsiane z miodem.
|
| 14:40 |
Eduardo Garcia to pochodzący z Montany szef kuchni i miłośnik przyrody. Jest gospodarzem serii kulinarnej inspirowanej miłością do natury. Przyrządzone przez niego posiłki to okazja do świętowania.
|
| 15:15 |
Eduardo Garcia to pochodzący z Montany szef kuchni i miłośnik przyrody. Jest gospodarzem serii kulinarnej inspirowanej miłością do natury. Przyrządzone przez niego posiłki to okazja do świętowania.
|
| 15:50 |
Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
| 16:25 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 17:00 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 17:35 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
| 18:10 |
Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.
|
| 18:55 |
Katarzyna Bosacka uświadomi widzów, jakich sztuczek używają supermarkety, by skusić klientów do zakupów. Zaprezentuje przynęty na konsumenta, czyli kuszące promocje.
|
| 19:40 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 20:20 |
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
| 20:55 |
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
| 21:30 |
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
|
| 22:00 |
Michael Symon rozpala grill, by zachęcić do przygotowywania dań na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami dotyczącymi przyrządzania potraw w takiej formie, dzięki czemu każdy posiłek będzie pyszny.
|
| 22:35 |
Jonathan Bennett zaprasza utalentowanych szefów kuchni do rywalizacji w konkursie kulinarnym. Oprócz talentu istotny jest ich stosunek do jedzenia i popkultury. Runda pierwsza to nostalgia.
|
| 23:35 |
W każdym z odcinków szef kuchni Bobby Flay mierzy się z trojgiem specjalistów kulinarnej sceny. Zwycięzca rywalizacji otrzyma 200 tysięcy dolarów w gotówce.
|
| 0:35 |
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
| 1:40 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 2:15 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 2:45 |
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
| 3:45 |
W każdym z odcinków szef kuchni Bobby Flay mierzy się z trojgiem specjalistów kulinarnej sceny. Zwycięzca rywalizacji otrzyma 200 tysięcy dolarów w gotówce.
|
| 4:50 |
Kinga Zawodnik rozprawi się ze swoją skłonnością do podjadania. Przyda jej się do tego specjalne pudełko, z którego trudno wydobyć smakołyki. Prowadząca sprawdzi też dietę bezglutenową.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















