Food NetworkProgram TV na Wtorek 12.03.2024
6:00 |
![]() Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
---|---|
6:35 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
7:10 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
7:50 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
8:25 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
9:00 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:00 |
![]() Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
10:35 |
![]() Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
11:10 |
![]() Katarzyna Bosacka przygląda się majonezowi. Prowadząca sprawdzi, czy producenci stosują się do znanej od wieków receptury, a także pokaże, w jaki sposób przygotować pełnowartościowy produkt.
|
11:45 |
![]() Katarzyna Bosacka zdradzi, czy spożywane produkty mają wpływ na zdrowie. Podpowie, co jeść, by uniknąć nadciśnienia, miażdżycy, cukrzycy i nowotworów. Omówi również sposoby na ból gardła.
|
12:30 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
13:35 |
Dziesięciu utalentowanych cukierników staje do rywalizacji w przygotowaniu smakołyków kojarzących się z wiosną. Podejmując kolejne trudne wyzwania, zawalczą o zwycięstwo i nagrodę pieniężną.
|
14:35 |
![]() Katarzyna Bosacka wyjaśnia, na co należy uważać podczas zakupów, ponieważ na sklepowych półkach znajdują się wafelki orzechowe bez orzechów czy ciastka kokosowe ze znikomą zawartością wiórków.
|
15:20 |
![]() Grupa piekarzy, którzy uwielbiają Wielkanoc, podejmuje się świątecznego wyzwania. Przygotowują tematyczne desery i inne smakołyki, które zadziwią jurorów, a widzów przeniosą w wyjątkowy klimat.
|
16:20 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
17:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
17:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
18:25 |
![]() Magda Gessler piecze turbota w ognisku i serwuje go z grillowanymi warzywami oraz sosem aioli. Kolejnym daniem są östi, czyli placki ziemniaczane po szwajcarsku. Zostaną one podane z cielęciną.
|
19:00 |
![]() Podczas podróży po Peru Magda Gessler prezentuje regionalne potrawy. Jedną z nich jest ceviche, czyli krótko marynowane owoce morza i ryby. Do jego zrobienia prowadząca wybiera krewetki oraz dorsza.
|
19:35 |
![]() Kaśka ma 20 lat i doskwiera jej samotność, mimo że jest twardą dziewczyną. Lubi tatuaże i ramoneski. Woli zwiedzać świat autostopem, ale temu jedynemu dałaby się namówić na all- inclusive.
|
20:35 |
![]() Prowadząca zajmuje się problemem pleśni. Wielu uważa, że wystarczy ją zdjąć, by spożyć produkt. Część gatunków pleśni wytwarza mykotoksyny, szkodliwe substancje przenikające do całego produktu.
|
21:20 |
![]() Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
22:25 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
23:30 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
0:10 |
![]() Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
0:40 |
![]() Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
1:15 |
![]() Katarzyna Bosacka przygląda się majonezowi. Prowadząca sprawdzi, czy producenci stosują się do znanej od wieków receptury, a także pokaże, w jaki sposób przygotować pełnowartościowy produkt.
|
1:50 |
![]() Twórcy odcinka radzą, jak uchronić się przed kryzysem w trakcie odchudzania. Katarzyna Bosacka prezentuje niskokaloryczne danie. Jej redakcyjna koleżanka sprawdza, czy można schudnąć, jedząc słodycze.
|
2:25 |
![]() Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
3:00 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
3:30 |
![]() Kaśka ma 20 lat i doskwiera jej samotność, mimo że jest twardą dziewczyną. Lubi tatuaże i ramoneski. Woli zwiedzać świat autostopem, ale temu jedynemu dałaby się namówić na all- inclusive.
|
4:20 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
4:55 |
![]() Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Wśród nich są potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują małą fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
5:20 |
![]() Olej palmowy to cichy zabójca. Ukrywa się we wszystkich przetworzonych produktach. Jest bezwonny, bez smaku, trudny do wykrycia przez człowieka i dlatego świadomie używany przez producentów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.