Food NetworkProgram TV na Środa 6.03.2024
6:00 |
![]() Klaudia i Marta razem mieszkają, pracują i spędzają wolny czas. Nie do końca zgadzają się w sprawie kuchni. Odwieczny konflikt kulinarny przyjaciółki postanowiły rozstrzygnąć pod okiem ekipy programu.
|
---|---|
6:35 |
![]() Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
|
7:10 |
![]() Luka Terni zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie, szaszłyki oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
7:45 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
8:25 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
9:00 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:00 |
![]() Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
10:35 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
11:10 |
![]() Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
|
11:45 |
![]() Katarzyna Bosacka pokazuje, jak sklepy manipulują datą przydatności jedzenia. Niektóre produkty można spożywać nawet rok po terminie. Prowadząca doradza też, czym się kierować przy zakupie suszarki.
|
12:30 |
![]() Grzegorz jest kierowcą. Pragnie zwiedzać świat. Nie interesują go flirty. Chciałby się w końcu prawdziwie zakochać i ustatkować. Trzy kobiety postarają się trafić w jego gust kulinarny.
|
13:30 |
Dziesięciu utalentowanych cukierników staje do rywalizacji w przygotowaniu smakołyków kojarzących się z wiosną. Podejmując kolejne trudne wyzwania, zawalczą o zwycięstwo i nagrodę pieniężną.
|
14:35 |
![]() Z badań wynika, że ponad 40% rodaków ma za sobą próbę odchudzania z pomocą diety. Ci niecierpliwi decydują się na restrykcyjne diety. Specjaliści oceniają, czy przynosi to zamierzone skutki.
|
15:20 |
![]() Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
16:20 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
17:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
17:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
18:25 |
![]() Magda Gessler przygotuje coś dla prawdziwego mężczyzny. Najważniejszym elementem dania będzie wołowina gotowana w bulionie. Do niej zostaną podane warzywa wraz z sosem musztardowym.
|
19:00 |
![]() Magda Gessler pokazuje, jak upiec wyśmienitą w smaku łopatkę jagnięcą z tymiankiem i rozmarynem. Z zup proponuje chłodnik litewski. Jego tajemnicą jest wyważony, świeży, ale zarazem wyrazisty smak.
|
19:35 |
![]() Remigiusz chciałby się już ustatkować. Przyznaje, że jeśli chodzi o sprawy domu, pozostaje tradycjonalistą. Jego przyszła żona musi dobrze gotować. Wśród kandydatek są Julia, Oliwia i Marcelina.
|
20:35 |
![]() W sklepach jest duży wybór gotowych dań. Producenci oferują m.in. gołąbki, sajgonki, krokiety, flaki, pizzę czy pyzy. Katarzyna Bosacka i eksperci wyjaśnią, na co zwracać uwagę przy wyborze obiadu.
|
21:20 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
21:55 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
22:30 |
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu nowych restauracji dla kierowców ciężarówek. W każdym odcinku gości wraz z uczestnikami programu w trzech miejscach. Wybiera najlepszy lokal.
|
23:40 |
![]() Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
|
0:20 |
![]() Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
0:50 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
1:25 |
![]() Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
|
2:00 |
![]() Trener Wojtek Karkau pokaże Kasi Bosackiej, jakie ćwiczenia pomogą jej schudnąć. Będzie też mowa o tym, co warto zjeść przed treningiem i po nim. Widzowie poznają też prawdę o batonach proteinowych.
|
2:35 |
![]() Klaudia i Marta razem mieszkają, pracują i spędzają wolny czas. Nie do końca zgadzają się w sprawie kuchni. Odwieczny konflikt kulinarny przyjaciółki postanowiły rozstrzygnąć pod okiem ekipy programu.
|
3:05 |
![]() Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
|
3:35 |
![]() Remigiusz chciałby się już ustatkować. Przyznaje, że jeśli chodzi o sprawy domu, pozostaje tradycjonalistą. Jego przyszła żona musi dobrze gotować. Wśród kandydatek są Julia, Oliwia i Marcelina.
|
4:25 |
![]() Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
|
5:00 |
![]() Jeśli chodzi o częstotliwość spożycia leków na świecie na pierwszym i drugim miejscu plasują się Francuzi i Amerykanie. Polacy są zaraz za nimi. Nadużywanie lekarstw jest naszym sportem narodowym.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.