Makaron, ogród i fantazja (1/6)
(Pasta Orto E Fantasia)
W skrócie
Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
Oglądaj w telewizji

Opis
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych bezpośrednio ze swojego ogrodu, prezentując różne możliwości na ich wykorzystanie. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos, przystawkę czy nietypowy dodatek do połączenia z makaronem. Wśród zaprezentowanych potraw widzowie poznają krok po kroku tajemnice przygotowania agnolotti nadziewanego pappa al pomodoro i polanego kremem parmezanowym z dodatkiem chipsów z czarnej kapusty oraz sosu z pieczonych zielonych pomidorów z domowymi nachosami.
Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych zielonych pomidorów z domowymi nachosami.