Food NetworkProgram TV na Niedziela 11.02.2024
| 6:00 |
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
|
|---|---|
| 6:35 |
Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
| 7:10 |
Dziewczyny realizują zamówienie na konferencję stacji TLC oraz pokaz sukien ślubnych Izabeli Janachowskiej. Tort, który przygotowują, będzie ważył aż 120 kilogramów i mierzył półtora metra.
|
| 7:45 |
Agata i Małgorzata otrzymały zamówienie od redakcji programu śniadaniowego. Na kolejną rocznicę współpracy Marcina Prokopa i Doroty Wellman dziewczyny przygotują kilkaset kawowych babeczek.
|
|
|
|
| 8:20 |
Dziś Kasia Bosacka zagląda do puszek i ujawnia, które konserwy i dlaczego wypadły najgorzej w kontroli Inspekcji Handlowej. Następnie mówi o specyfikach do kąpieli słonecznych.
|
| 9:05 |
Polskie dzieci pochłaniają ogromne ilości słodyczy i tyją w przerażającym tempie. Dziś w programie o tym, jaką wagę wybrać do domu. Wszystko o ważnych i przydatnych funkcjach domowej wagi.
|
| 9:50 |
Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
| 10:25 |
Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
| 11:00 |
Kinga Zawodnik zmierzy się z kolejnym specyfikiem odchudzającym, jaki pojawia się w internecie, a więc z kapsułkami z larwami tasiemca. Prowadząca spróbuje również diety pudełkowej.
|
| 11:45 |
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
| 12:20 |
Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
| 12:55 |
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
| 13:30 |
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
|
| 14:05 |
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
|
| 14:40 |
Joanna Gaines przygotowuje kolację na niedzielny wieczór w gronie rodziny. W menu znajdą się pieczeń, sałatka rzymska z dressingiem z maślanki, domowy chleb i ciepła szarlotka.
|
| 15:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
| 15:50 |
Michel Moran pokaże, jak pogodzić preferencje żywieniowe wegetarian i tych, którzy lubią jeść mięso. Nauczy widzów, jak dobierać składniki i połączyć gotowanie dwóch różnych posiłków.
|
| 16:25 |
Dziewczyny realizują zamówienie na konferencję stacji TLC oraz pokaz sukien ślubnych Izabeli Janachowskiej. Tort, który przygotowują, będzie ważył aż 120 kilogramów i mierzył półtora metra.
|
| 17:00 |
Agata i Małgorzata otrzymały zamówienie od redakcji programu śniadaniowego. Na kolejną rocznicę współpracy Marcina Prokopa i Doroty Wellman dziewczyny przygotują kilkaset kawowych babeczek.
|
| 17:35 |
Kinga Zawodnik zmierzy się z kolejnym specyfikiem odchudzającym, jaki pojawia się w internecie, a więc z kapsułkami z larwami tasiemca. Prowadząca spróbuje również diety pudełkowej.
|
| 18:20 |
Dziś Kasia Bosacka zagląda do puszek i ujawnia, które konserwy i dlaczego wypadły najgorzej w kontroli Inspekcji Handlowej. Następnie mówi o specyfikach do kąpieli słonecznych.
|
| 19:05 |
Polskie dzieci pochłaniają ogromne ilości słodyczy i tyją w przerażającym tempie. Dziś w programie o tym, jaką wagę wybrać do domu. Wszystko o ważnych i przydatnych funkcjach domowej wagi.
|
| 19:50 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 20:25 |
Samantha Seneviratne rozmawia o makaronie z szefową kuchni, Allison Arevalo, właścicielką Pasta Louise. Prowadząca pokazuje wszechstronność pesto w aromatycznej wersji z brokułami.
|
| 20:55 |
Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
| 21:30 |
Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
| 22:05 |
Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
| 22:40 |
Ola chciałaby poznać mężczyznę, który wywrze na niej wrażenie osobowością i intelektem. Pozna trzech kandydatów, m.in. Maksa, który przez kontuzję porzucił karierę sportową i został kucharzem.
|
| 23:40 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
| 0:40 |
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
|
| 1:40 |
Szefowa kuchni, Kathy Fang, specjalizuje się w daniach typu fusion. Jej marzeniem i ambicją jest stworzenie dań, które wykraczają poza kuchnię chińską. Wraz z ojcem stara się rozwijać restaurację.
|
| 2:40 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 3:35 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 4:00 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
| 4:50 |
Ania zaprezentuje menu na specjalne okazje. Na przystawkę poda przepis na proste w przygotowaniu kremowe placki z łososiem. Daniem głównym będzie kurczak duszony w czerwonym winie.
|
| 5:15 |
Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















