Przyślij przepis (6/7)
W skrócie
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. O swojej miłości do gotowania opowiadają strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz pani burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci.
We Włodawie grupa kobiet utworzyła Koło Gospodyń Miejskich "Zosie Samosie". Członkinie prezentują swoje ulubione przepisy, jak ten na "Postną Zośkę". To rolada z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadziana serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to "Zupa jak u Salci" i związane jest z opowieścią miejską z Włodawy. Salcia była najbardziej znaną włodawską Żydówką, zaś potrawa to zupa na mięsie z kaczki przyprawiona słodko-korzenno. W ogrodowej altanie kobiety szykują rogaliki na jarmark oraz imponujący mięsny przysmak na wielki piknik.