Food NetworkProgram TV na Wtorek 9.01.2024
| 5:55 |
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
|
|---|---|
| 6:30 |
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
|
| 7:05 |
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
| 7:35 |
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
|
|
|
| 8:10 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 8:40 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
| 9:45 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
| 10:20 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 10:55 |
Kasia i jej towarzysze wezmą pod lupę dietowe wspomagacze - tabletki przyspieszające metabolizm i preparaty zmniejszające apetyt. Chcą się dowiedzieć, czy suplementy wpływają na efekt odchudzania.
|
| 11:30 |
Prowadząca bierze pod lupę wszystkie dostępne w naszych sklepach sery i serki. Katarzyna Bosacka oceni ich jakość, a także zwróci uwagę na zawartość najważniejszych składników odżywczych.
|
| 12:05 |
Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
| 12:40 |
|
| 14:35 |
Specjaliści twierdzą, że aby utrzymać zdrową wagę, niezbędna jest codzienna aktywność fizyczna trwająca 30-45 minut. Okazuje się jednak, że niewiele osób zachowuje taką regularność.
|
| 15:20 |
Uczestnicy muszą jak najdokładniej odwzorować wybrany przedmiot z kategorii warzyw i owoców. Inne osoby mają za zadanie m.in. odróżnić prawdziwą cytrynę od cytrynowego ciasta, udającego ten owoc.
|
| 16:20 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:15 |
Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
| 17:50 |
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
| 18:20 |
Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół.
|
| 18:55 |
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
| 19:30 |
Justyna jest niepozorną, ale żywiołową kobietą. Szuka mężczyzny, który weźmie na siebie rolę pana domu. Wśród kandydatów na to stanowisko jest Igor. Trenuje on pływanie i pracuje jako instruktor.
|
| 20:35 |
Dietetyk Wanda Baltaza radzi, jak wytrwać w postanowieniach dotyczących zdrowego jadłospisu. Podsuwa pomysły na niskokaloryczne przysmaki. Kinga Zawodnik sprawdza tzw. dietę słoiczkową.
|
| 21:20 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
| 22:20 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
|
| 23:15 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 0:00 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
| 0:35 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 1:10 |
Kasia i jej towarzysze wezmą pod lupę dietowe wspomagacze - tabletki przyspieszające metabolizm i preparaty zmniejszające apetyt. Chcą się dowiedzieć, czy suplementy wpływają na efekt odchudzania.
|
| 1:45 |
Prowadząca bierze pod lupę wszystkie dostępne w naszych sklepach sery i serki. Katarzyna Bosacka oceni ich jakość, a także zwróci uwagę na zawartość najważniejszych składników odżywczych.
|
| 2:20 |
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
|
| 2:45 |
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
|
| 3:10 |
Justyna jest niepozorną, ale żywiołową kobietą. Szuka mężczyzny, który weźmie na siebie rolę pana domu. Wśród kandydatów na to stanowisko jest Igor. Trenuje on pływanie i pracuje jako instruktor.
|
| 4:00 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 4:35 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
| 5:00 |
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.

















