Food NetworkProgram TV na Czwartek 17.08.2023
5:35 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:50 |
![]() Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
6:25 |
![]() Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
6:55 |
![]() Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
|
|
7:30 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
8:10 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
8:50 |
![]() Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
10:20 |
![]() Owoce lata lubiane i cenione przez Polaków. Katarzyna Bosacka doradzi, która odmiana jest najzdrowsza, a także postara się odpowiedzieć na pytanie, czy czereśnie w ogóle warto jeść.
|
10:50 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:20 |
![]() Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego.
|
11:55 |
![]() Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
12:30 |
![]() Prowadząca wraz z córkami zaprezentują przepisy na mączne przysmaki, czyli kluski i pierożki, za którymi tak przepada wielu Polaków. Widzowie zobaczą, jak zrobić domowy parnik na pierogi.
|
13:00 |
![]() Kucharze będą gotować w grupach. Celem konkurencji jest wydanie co najmniej stu donutów. Jury stworzą goście specjalni. Po degustacji oddadzą oni głos na autorów najsmaczniejszych pączków.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje czworo mieszkańców Warszawy. Karolina przygotowuje tzw. kociołek mięs i warzyw, Piotr danie kuchni indyjskiej, Maciej tajskiej, Patrycja śródziemnomorskiej.
|
15:35 |
![]() Katarzyna Bosacka zdradzi, jak producenci żywności wabią konsumentów na erotyczny lep. Widzowie dowiedzą się m.in., czy lubczyk działa jak strzała amora, i czy właściwa dieta może pomóc zajść w ciążę.
|
16:20 |
![]() Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
|
16:50 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
17:30 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
18:05 |
![]() Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
18:40 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
19:10 |
![]() Wiecznie uśmiechnięta Agnieszka pracuje w call center, a w wolnym czasie uczy się angielskiego i marzy o prawdziwej miłości. W programie spotka się m.in. z Mariuszem Z., miłośnikiem podróży.
|
20:10 |
![]() Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego miejsca właściciele postanowili czerpać inspirację z Paryża. Można tu zjeść m.in. królewskie śniadanie.
|
20:45 |
Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.
|
21:20 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
22:25 |
![]() Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla.
|
22:55 |
![]() Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
|
23:30 |
![]() Tomek przyrządza gulasz z serc drobiowych w sosie pomidorowo-śmietanowym. Pokaże także, jak zrobić wątróbkę z dodatkiem orzechów laskowych oraz miodu gryczanego.
|
0:00 |
George Motz spotka się z najlepszymi amerykańskimi twórcami hamburgerów i odwiedza ich lokale. W każdym odcinku prowadzący testuje trzy klasyczne kanapki i jedną nową, polecaną przez eksperta.
|
0:30 |
![]() Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
1:30 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
2:30 |
![]() W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
3:35 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
4:35 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
5:10 |
![]() W tym odcinku programu Michel Moran pokaże, jak łatwo i szybko przygotować imponujące dania. Kucharz przyrządzi pyszne naleśniki zapiekane z kozim serem oraz pstrąga w sosie grenobloise.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.