Food NetworkProgram TV na Czwartek 6.04.2023
5:35 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:50 |
![]() Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
|
6:25 |
![]() Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
|
6:55 |
![]() Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
|
|
7:30 |
![]() Prowadząca szykuje chleb żytni, a następnie kurczaka curry z jogurtem oraz fasolką szparagową z zasmażką z sardeli i orzeszków piniowych.
|
8:10 |
![]() Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
|
8:50 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler udowadnia, że czasami najlepsze są tradycyjne rozwiązania. W tym odcinku wraca do kuchni polskiej, zdradza parę przepisów na klasyczne dania. Na początek zaproponuje pieczoną kaczkę.
|
10:20 |
![]() Kasia odpowie na garść pytań dotyczących ulubionego warzywa Polaków - ziemniaka. Widzowie dowiedzą się m.in. czy lepiej kupować ziemniaki myte czy raczej te oblepione ziemią.
|
10:50 |
![]() Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.
|
11:20 |
![]() Anna Starmach pokazuje potrawy wielkanocne. Zaczyna gotowanie od zupy chrzanowej. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Mistrzyni kuchni przyrządza zatem królika w śmietanie.
|
11:55 |
![]() Anna Starmach przygotowuje wielkanocne dania. Przypomina tradycyjne polskie przepisy i.proponuje wariacje na temat klasycznych potraw.
|
12:30 |
![]() Na zakończenie przygotowań do świąt Ania Starmach przyrządza dania z jajem, które symbolizuje odrodzenie i nowe życie. Jedną z propozycji jest pasta jajeczna i majonez o aksamitnej konsystencji.
|
13:00 |
![]() Uczestnicy muszą być ekspertami nie tylko od polskiej kuchni, ale też znać się na potrawach z dalekich krajów. W pierwszym zadaniu przygotowują sushi. Kluczem jest właściwe przygotowanie ryżu.
|
14:35 |
![]() W kulinarnej rywalizacji tym razem biorą udział mieszkańcy Olsztyna - pełnomocniczka ds. jakości w mleczarni, organizatorka eventów w centrum handlowym, nauczyciel WF-u oraz pracownik marketingu.
|
15:35 |
![]() Prowadząca przyjrzy się gotowym przekąskom: koreczkom rybnym, przystawkom serowym, salsom i dipom. Wiele spośród tych produktów jest źle oznakowanych. Następnie doradzi w wyborze garnków.
|
16:20 |
![]() Anna Starmach przygotowuje wielkanocne dania. Przypomina tradycyjne polskie przepisy i.proponuje wariacje na temat klasycznych potraw.
|
16:50 |
Szef kuchni Misha Sukias przyrządza trzy szybkie, proste i smaczne potrawy, które poprawiają nastrój. Przepisy, które prezentuje, zachęcają do samodzielnego gotowania.
|
17:30 |
![]() Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
|
18:05 |
![]() Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
|
18:40 |
![]() W Bystrzycach Walenty odwiedza hodowlę owiec. Przyrządza dwa różne dania śniadaniowe: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulą. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia.
|
19:10 |
![]() Magda Gessler prezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świąt. Restauratorka proponuje autorskie przepisy, które wzbogacą polskie dania domieszką oryginalności i szczyptą charakteru.
|
20:10 |
![]() Magda Gessler wie, że podstawą dobrze przyrządzonego żuru jest gęsty zakwas. Wywar prowadząca przygotuje z kaczki i drobiowych podrobów. Nie zabraknie tam oczywiście warzyw i przypraw.
|
20:45 |
![]() Powstaje tort na cześć emerytowanych nauczycieli muzyki. Jest tak realistyczny, że wygląda na gotowy do zagrania melodii. Z kolei wypiek z okazji zjazdu rodzinnego zwieńczony jest beczką krabów.
|
21:20 |
![]() Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
21:50 |
Bryan FordL Bryan Ford sprawdza, jakie techniki i sposoby kryją się za najlepszymi nowojorskimi wypiekami. Sekret pizzy, croissantów, tortilli, szarlotki czy chleba tkwi w tradycyjnym cieście.
|
22:25 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
22:55 |
![]() Szef kuchni, Eduardo Garcia, zainspirowany miłością do natury i dzikiej żywności przygotowuje na swojej farmie nietuzinkowe posiłki. Na ich degustacje zaprasza rodzinę i przyjaciół.
|
23:25 |
![]() Stylista Gok Wan udowadnia, że jest też utalentowanym kucharzem i prawdziwym smakoszem. Prezentuje widzom przepisy na proste wersje azjatyckich klasyków kulinarnych, m.in. pierożki i klasyczne curry.
|
23:55 |
Maria Elisabeth i Thomas dzielą się z widzami swoimi ulubionymi przepisami oraz ciekawymi historiami ze swojego życia. Maria zdradza swój sekret na aksamitne ziemniaki i placki z jabłkami.
|
0:35 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
1:40 |
![]() Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
2:35 |
W czasie kwarantanny wszyscy mają swoje problemy. Amy Schumer ma zamiar trochę rozbawić widzów i przy okazji nauczyć się gotować. W rolę nauczyciela wciela się szef kuchni Chris, czyli jej mąż.
|
3:35 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
4:35 |
![]() Matt i Lisa wspólnie przygotują jadłospis idealny na rodzinne spotkanie. Dzięki nim widzowie poznają przepis na mnóstwo pysznych potraw.
|
5:05 |
![]() Michel Moran proponuje menu na małe przyjęcie. Przyrządza bakłażanową roladę z ricottą i krewetkami oraz clafoutis z cukinią i wędzonym łososiem. W przygotowaniach pomaga mu Sylwia Bomba.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.