Pyszna Wielkanoc (1/4)

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach pokaże, jak przygotować pyszne wielkanocne dania, nie spędzając całych świąt w kuchni i sprostać wymaganiom rodziny, nawet kiedy kompletnie nie ma się smykałki do gotowania. Prowadząca odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych świątecznych potraw.

Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie, twierdząc, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować bardzo prosty, ale bogaty w smaku, słodki i aromatyczny farsz. Na deser piecze tradycyjną babę drożdżową. Zdradza widzom swój sekret, jak sprawić, żeby baba zawsze wyszła.

Twórcy

Ładuję...