Ugotowani (11/12)
W skrócie
W kulinarnej rywalizacji tym razem biorą udział mieszkańcy Olsztyna - pełnomocniczka ds. jakości w mleczarni, organizatorka eventów w centrum handlowym, nauczyciel WF-u oraz pracownik marketingu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych. Nowością czwartej edycji będą specjalne odcinki: nakręcony w Wielkiej Brytanii i pojedynek kulinarny znanych z mediów osób.
W kulinarnej rywalizacji biorą tym razem udział mieszkańcy Olsztyna. Swoimi pomysłami na wyjątkową kolację podzielą się: Anna Brylowska - pełnomocniczka ds. jakości w mleczarni, zajmująca się organizacją eventów w centrum handlowym Anna Rusowicz, Adam Sobczyk - nauczyciel WF-u i trener szermierki oraz pracujący w dziale marketingu szpitala Rafał Bezuch. Na stole zagoszczą tradycyjne smaki regionalne, elementy leśne i akcenty międzynarodowe. Uczestnicy zaserwują między innymi dania kryjące się pod nazwami: "Słoneczny grzaniec", "Puszysty dmuchawiec", "Amore Motore" i deser "Czerwono-czarny złotem płynący".