Pyszna Wielkanoc (2/4)

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Anna Starmach pokazuje potrawy wielkanocne. Zaczyna gotowanie od zupy chrzanowej. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Mistrzyni kuchni przyrządza zatem królika w śmietanie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach pokaże, jak przygotować pyszne wielkanocne dania, nie spędzając całych świąt w kuchni i sprostać wymaganiom rodziny, nawet kiedy kompletnie nie ma się smykałki do gotowania. Prowadząca odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych świątecznych potraw.

Ania Starmach uczy widzów krok po kroku, jak przyrządzać trzy potrawy Wielkanocne - zupę chrzanową, królika w śmietanie i mazurek kajmakowy. Zaczyna gotowanie od alternatywy dla żurku, czyli zupy chrzanowej. Ania pokazuje widzom, jak z niedrogich składników przygotować to danie. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Kucharka przyrządza zatem królika w śmietanie. Jego mięso jest bardzo zdrowe, dietetyczne, hipoalergiczne, a na dodatek genialnie absorbuje przyprawy. A na świąteczny deser Ania piecze mazurek kajmakowy. Przedstawia kolejny błyskawiczny przepis na smaki z dzieciństwa i zdradza, jak sprawić, żeby ciasto było gładkie, a puszka z kajmakiem nie wybuchła.

Twórcy

Ładuję...