Food NetworkProgram TV na Sobota 17.12.2022
5:35 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:50 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
6:55 |
Prowadzące przygotowują bajeczne słodkości - tęczowe biszkopty, cukierkową tortową piniatę i wielobarwne ozdoby z kremu maślanego. A wszystko to w ramach niespodzianki dla Doroty Szalągowskiej.
|
7:30 |
W tym odcinku dziewczyny zajmą się przygotowaniem tortu weselnego dla pary młodej z programu Izabeli Janachowskiej 'Ślub marzeń'. Tort ma zostać udekorowany setkami prawdziwych świeżych kwiatów.
|
|
|
8:05 |
Dominika Orlik, zawodniczka sportów motocyklowych, większość swojego czasu spędza w podróży między turniejami. Jej kamper to nie tylko dom na kółkach, ale także miejsce kulinarnych eksperymentów.
|
8:35 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
9:10 |
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
9:45 |
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
10:15 |
Prezenter i pisarz Olly Smith prezentuje napój będący alternatywą dla grzanego wina i grzanego cydru. Widzowie poznają również przepis na świąteczny koktajl bezalkoholowy, zwany Świąteczną Bonanzą.
|
10:50 |
Eksperci wyjaśnią, czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej. Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę produkty bezglutenowe. W drugiej częściej programu zdradzi chwyty handlowców.
|
11:35 |
Statystyczny Polak zjada 13,5 kg ryb rocznie. Widzowie przekonają się, jakie gatunki wybierać. W 'Wiem, co kupuję' będzie mowa o prądzie. W UE za energię najwięcej płacą Cypryjczycy i Polacy.
|
12:20 |
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
12:50 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, w jaki sposób gotować ekonomicznie, efektownie, zdrowo i prosto. Odpowiada też na pytanie, czy codzienne przyrządzanie posiłków dla najbliższych pomaga... oszczędzać.
|
13:00 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, w jaki sposób gotować ekonomicznie, efektownie, zdrowo i prosto. Odpowiada też na pytanie, czy codzienne przyrządzanie posiłków dla najbliższych pomaga... oszczędzać.
|
13:10 |
Ośmioro kucharzy amatorów przygotowuje potrawy, inspirując się przepisami słynnej Julii Child. Ich zadaniem jest przyrządzenie nie tylko wykwintnych dań, ale też takich, których siła tkwi w prostocie.
|
14:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
14:45 |
Duff Goldman słynie z niesamowitych wypieków i deserów oraz wytrawnych potraw na różne okazje. Pokazuje swoje ulubione przepisy i dzieli się z widzami patentami, które gwarantują sukces w kuchni.
|
15:15 |
Rachael Ray przedstawia przepisy na niezapomnianą kolację wigilijną. Zaproponuje indyka w solance sojowej i cydrowej na grzankach z sosem klonowo-sojowym. Do dania można podać różne dodatki.
|
16:15 |
Piątka amatorów piernika staje w pojedynku na najlepszy jadalny dom. Cukiernicy walczą o wybraną na 25. corocznych Narodowych Zawodach na Dom z Piernika w Ashville.
|
17:15 |
Półfinał. Magik Y zorganizuje pokaz, podczas którego uczestnicy wyczarują temat pierwszego zadania. Później Paulina Foremny oraz Grzegorz Zawierucha przygotują swoje popisowe potrawy.
|
18:45 |
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
20:05 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
20:35 |
Trzy zespoły mają za zadanie stworzyć świąteczne słodkości, które oddają magię Bożego Narodzenia. Każda drużyna używa rzeźb lodowych, aby podkreślić blask swojej ekspozycji i zaimponować sędziom.
|
21:40 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:10 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:45 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:20 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:50 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
1:00 |
Prezenter i pisarz Olly Smith prezentuje napój będący alternatywą dla grzanego wina i grzanego cydru. Widzowie poznają również przepis na świąteczny koktajl bezalkoholowy, zwany Świąteczną Bonanzą.
|
1:30 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
2:00 |
Jonathan Bennett kieruje pięcioma zespołami mistrzów, którzy mierzą się w czterech konkurencjach. W wyzwaniu 'Snowball Fight' muszą użyć ciasta i cukru, aby stworzyć świąteczny projekt w 45 minut.
|
3:00 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
4:00 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
5:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
5:30 |
Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.