Food NetworkProgram TV na Sobota 12.07.2025
6:00 |
![]() Hasła reklamujące wody butelkowane często mijają się z prawdą. Katarzyna Bosacka poradzi widzom, jak odróżnić dobrej jakości wodę mineralną od zwykłej kranówki.
|
---|---|
6:35 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę masło. Statystyczny Polak zjada go rocznie aż 5 kg. Kontrolerzy znaleźli w nim wodę, łój i najgorszy olej. Katarzyna zdradzi, jak rozpoznać najlepsze masło.
|
7:10 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
7:45 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
|
|
8:20 |
![]() Ciasta ze sklepowych półek nie budzą naszych podejrzeń. Są słodkie, na ogół pyszne i kuszą. Są to serniki, ciasta z galaretką, ciasta owocowe i tiramisu. Okazuje się, że przysmaków tych należy unikać.
|
9:05 |
![]() Środki piorące kojarzą nam się z czystością i nic w tym dziwnego. W tym odcinku Katarzyna Bosacka obnaża o nich brudną prawdę. Okazuje się, że popularne proszki mogą powodować liczne schorzenia.
|
9:50 |
![]() W tym odcinku rozmowy o Wielkanocy zastępują gotowanie. Młodzi kucharze opowiadają o przeżyciach związanych z tym świętem, wspominając rodzinne tradycje, jak malowanie pisanek oraz wodne bitwy.
|
10:45 |
![]() Anna wolny czas poświęca swojej wnuczce. Dużo czyta i chętnie słucha płyt Phila Collinsa. Ma do wyboru menu przygotowane przez Ryszarda - złotą rączkę i idealnego kandydata na męża.
|
11:45 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
12:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
12:55 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
13:30 |
![]() Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
|
14:05 |
![]() Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
|
14:40 |
![]() Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
|
15:40 |
![]() Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
16:15 |
![]() Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
|
17:20 |
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
|
18:50 |
![]() Co trzeci Polak raz w tygodniu żywi się jedzeniem z proszku. Atrakcyjne opakowania kryją szkodliwe substancje, które niszczą wątrobę, żołądek i nerki. Prowadząca odwiedza producenta maltodekstryny.
|
19:35 |
![]() Jagna udaje się z wizytą do Alex i jej syna, aby wspólnie coś ugotować w duchu zero waste. Przy okazji podpowiada, jak zaoszczędzić nawet 50 zł rocznie na gotowaniu wody na herbatę.
|
20:05 |
![]() Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
|
20:40 |
![]() Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
|
21:15 |
![]() W restauracji Szalotka rządzi Marta, której nie brakuje pomysłów. Szef kuchni czuje się zagubiony ciągłymi zmianami w menu. W karcie dań panuje chaos, a lokal generuje straty.
|
22:20 |
![]() Magda Gessler odwiedza restaurację w Łodzi. Jej właściciele usłyszą dużo gorzkich słów. Jeden z głównych zarzutów dotyczyć będzie braku czystości w lokalu.
|
23:20 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
23:55 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
0:30 |
![]() Hasła reklamujące wody butelkowane często mijają się z prawdą. Katarzyna Bosacka poradzi widzom, jak odróżnić dobrej jakości wodę mineralną od zwykłej kranówki.
|
1:05 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę masło. Statystyczny Polak zjada go rocznie aż 5 kg. Kontrolerzy znaleźli w nim wodę, łój i najgorszy olej. Katarzyna zdradzi, jak rozpoznać najlepsze masło.
|
1:40 |
![]() Ada dopiero co przekroczyła próg pełnoletniości, a już od czterech lat zajmuje się modelingiem. Jedno z menu zaprezentowanych Adzie przygotuje Paweł, uczeń technikum samochodowego.
|
2:40 |
|
3:35 |
|
4:30 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
5:05 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.