Food NetworkProgram TV na Niedziela 25.09.2022
5:55 |
Prowadząca przygotowuje argentyńskie markizy z kajmakiem, australijską wersję deseru Pavlova oraz amerykański biszkopt szyfonowy z pomarańczą.
|
---|---|
6:30 |
Siedmioro niezwykle utalentowanych dzieci mierzy się z różnymi wyzwaniami kulinarnymi, aby zostać następną Food Network Star. Program prowadzą Tia Mowry i Donal Skehan.
|
7:30 |
Mali kucharze razem z rodzicami przyrządzą zupę, danie główne i kompot. Kolejne konkurencja jest poświęcona wanilii. Dzieci wykonają dwie z trzech propozycji: semifreddo, panna cottę i creme brulée.
|
9:05 |
Katarzyna Bosacka opowie nam wszystko o kawie. Dowiemy się między innymi, jak nie dać się oszukać nieuczciwym producentom.
|
|
|
9:35 |
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
10:05 |
Katarzyna Bosacka przygląda się gotowym wyrobom cukierniczym. Kontrole sanepidu i inspekcji handlowej nie zachęcają jednak do tego. Odkryły m.in. rój os na lukrze, brud i przeterminowane półprodukty.
|
10:35 |
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
11:10 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
11:45 |
Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
|
12:15 |
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
|
12:45 |
Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
13:15 |
Jakub Porada prezentuje najciekawsze miasta i miejsca idealne na weekendowe wypady. Widzowie przekonają się, gdzie znaleźć piękne zakątki, zasmakować znakomitej kuchni i niecodziennych aktywności.
|
13:45 |
Tadeusz Muller przyrządzi smakowite dania z selera. Zajrzy na farmę Krzysztofa i Ani, by dowiedzieć się nieco więcej o uprawie tego warzywa. Zaserwuje im zaskakującą zupę z selera podaną w selerze.
|
14:15 |
Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
14:45 |
Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
15:15 |
Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
|
15:45 |
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
|
16:15 |
Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
16:45 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż do nich wraca.
|
17:20 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
18:20 |
Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
18:50 |
Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
19:20 |
Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
20:20 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
21:00 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
21:35 |
Uczestnicy będą się zmagać z trudnymi konkurencjami, gdzie trzeba wykazać się znajomością technik kulinarnych, dobrym smakiem oraz znajomością kuchni z najodleglejszych zakątków globu.
|
23:10 |
Wyprawa na zaplecza amerykańskich cukierni, które tworzą najbardziej szalone ciasta, jakie można sobie wyobrazić: od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji po repliki zwierząt.
|
23:40 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
0:45 |
Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.
|
2:00 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
3:00 |
Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
4:00 |
Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
5:00 |
Olga i Agata prezentują nowe pomysły na kanapki. W odcinku ta przekąska pojawi się w różnych formach. Prowadzące przedstawią m.in tort kanapkowy z makrelą, twarożkiem i suszonymi pomidorami.
|
5:30 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.