Ewa gotuje (51)
W skrócie
Ewa Wachowicz przygotowuje tradycyjne dania, które trafiają na stół pod koniec karnawału i na początek Wielkiego Postu. Są to śledzie w śmietanie, sałatka śledziowa i faworki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
W dzisiejszym wydaniu prowadząca przygotowuje tradycyjne dania, które trafiają na stół na koniec karnawału i początek Wielkiego Postu. Są to śledzie w śmietanie, sałatka śledziowa i złociste faworki posypane cukrem pudrem.