Ewa gotuje (429)
W skrócie
Gospodyni programu zdradzi przepis na regionalną zupę gulaszową z żeliwnego kociołka. Na Warmii i Mazurach nazywana jest karmuszką. Danie łączy w sobie tradycję kuchni pruskiej i polskiej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Gospodyni programu zdradzi przepis na regionalną zupę gulaszową z żeliwnego kociołka. Na Warmii i Mazurach nazywana jest karmuszką. Danie łączy w sobie tradycję kuchni pruskiej i polskiej. Kolejna propozycja to sztuka mięsa w warzywach, która najpierw zostanie zamknięta w słoikach, a potem ugotowana w dużym garnku ustawionym na starej kuchence. Na deser Ewa Wachowicz zaserwuje galaretki z owocami i ptasim mleczkiem, podane w dużych kieliszkach do wina. Ponadto pokaże, jak zrobić pikle z cukinii.