Ewa gotuje (475)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz przygotuje bezglutenowy chleb z siemieniem lnianym. Poda do niego cebulę podsmażaną na słoninie. Zaserwuje też deser czekoladowy z doskonałych jakościowo produktów. Nie pożałuje bakalii.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.

Ewa Wachowicz zaprasza do swojego krakowskiego domu. Na początek przygotuje chleb bez glutenu, robiony na białkach i siemieniu lnianym z dodatkiem ziaren słonecznika i czarnuszki. Do pieczywa autorka programu poda cebulę podsmażaną na słoninie. Później zaproponuje filet z kurczaka z boczniakami, zapiekany w cieście francuskim zaplecionym tak, jak zaplata się warkocz. Ewa zaserwuje też deser czekoladowy. Przygotuje ten znany z PRL-u przysmak z doskonałych jakościowo produktów, nie pożałuje również bakalii.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...