Ewa gotuje (536)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca wraca z nowymi doświadczeniami po wyprawie na Antarktydę. Podróż wpłynęła na jej podejście do gotowania, co odzwierciedlą wiosenne odcinki programu. Ewa skupi się na niemarnowaniu żywności.

Oglądaj w telewizji

So 29.03 11:00
Polsatlogo

Opis

Prowadząca wraca po przerwie, przedstawiając widzom swoje doświadczenia kulinarne, wzbogacone o doświadczenia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę. Podczas tej podróży zdobyła szczyt Mount Sidley, co pozwoliło jej skompletować Koronę Wulkanów Ziemi. To wyjątkowe doświadczenie wpłynęło na jej podejście do natury i gotowania, co zostanie odzwierciedlone w wiosennych odcinkach programu. Ewa zamierza skupić się na niemarnowaniu żywności, życiu w zgodzie z naturą i odpowiedzialności za środowisko. Przepisy będą prezentowane w nowoczesnym wydaniu z akcentem na potrawy fusion, łączące polskie smaki z kuchniami z całego świata, w tym również dania wegetariańskie.

Ewa Wachowicz prezentuje potrawy kuchni polskiej, których receptury delikatnie zmienia. Zaczyna od krupniku. Przygotowując tę zupę, kaszę jęczmienną i kwaśną śmietanę zastępuje bezglutenową kaszą gryczaną i sokiem z cytryny. Na drugie danie będą schabowe, ale nie w panierce. Kotlety zostaną upieczone i podane w kapuście. Na deser prowadząca przygotowuje błyskawiczne ciasto z jabłkami, którego bazą jest solone masło.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...