Ewa gotuje (461)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Ewa Wachowicz pokaże, jak przygotować sos rumiany, znany też pod nazwą 'demi glace'. Ponadto zobaczymy, jak przyrządzić rosół na kurze i kaczych nóżkach oraz sałatkę jarzynową na warzywach z bulionu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz tym razem pokaże, jak samodzielnie przygotować sos rumiany, znany też pod nazwą "demi glace". Ponadto zobaczymy, jak przyrządzić rosół na kurze i kaczych nóżkach oraz sałatkę jarzynową na warzywach z bulionu i pasztet w słoikach. Na deser zaś będą strucle drożdżowe z borówkami i kruszonką.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (528)
Nd, 22.12 19:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (416)
Pon, 23.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (386)
Pon, 23.12 7:10
Ewa gotuje (387)
Pon, 23.12 7:35
Ewa gotuje (417)
Wt, 24.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (501)
Wt, 24.12 2:45
Ewa gotuje (502)
Wt, 24.12 3:15
Ewa gotuje (388)
Wt, 24.12 7:10
Ewa gotuje (389)
Wt, 24.12 7:35
Ewa gotuje (418)
Śr, 25.12 2:20
i 1 późniejsza emisja