Ewa gotuje (461)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Ewa Wachowicz pokaże, jak przygotować sos rumiany, znany też pod nazwą 'demi glace'. Ponadto zobaczymy, jak przyrządzić rosół na kurze i kaczych nóżkach oraz sałatkę jarzynową na warzywach z bulionu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz tym razem pokaże, jak samodzielnie przygotować sos rumiany, znany też pod nazwą "demi glace". Ponadto zobaczymy, jak przyrządzić rosół na kurze i kaczych nóżkach oraz sałatkę jarzynową na warzywach z bulionu i pasztet w słoikach. Na deser zaś będą strucle drożdżowe z borówkami i kruszonką.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (402)
So, 27.04 2:00
Ewa gotuje (403)
So, 27.04 2:30
Ewa gotuje (414)
So, 27.04 2:50
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (415)
So, 27.04 3:20
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (505)
So, 27.04 6:00
Ewa gotuje (510)
So, 27.04 10:10
Ewa gotuje (404)
Nd, 28.04 2:30
Ewa gotuje (416)
Nd, 28.04 2:50
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (417)
Nd, 28.04 3:20
Ewa gotuje (506)
Nd, 28.04 6:00
i 1 późniejsza emisja