Ewa gotuje (525)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta.

Oglądaj w telewizji

So 16.11 11:40
Polsatlogo

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...