Ewa gotuje (476)
W skrócie
Pierwszą potrawą będą filety z kurczaka zapieczone w słodkim sosie chili. Drugą propozycją są roladki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowym. Na deser prowadząca poda makowiec na kruchym spodzie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do Wielkanocy. Pierwsza potrawa przypadnie do gustu tym, którzy dbają o linię i lubię orientalne smaki. Będą to filety z kurczaka zapieczone w słodkim sosie chili, który jest jednocześnie marynatą. Druga wielkanocna propozycja będzie bardziej tradycyjna, ponieważ Ewa zrobi polonezy schabowe. Są to roladki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowym. Po obiedzie musi być deser. Tym razem prowadząca upiecze makowiec na kruchym spodzie.