Ewa gotuje (511)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz pokaże, jak przyrządzić białą kiełbasę. Najpierw zamarynuje ją w przyprawach i jasnym piwie. Druga odsłona to biała kiełbasa zawinięta w folię aluminiową z sosem barbecue i cebulą.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.

Kolejny odcinek poświęcony potrawom z grilla. Tym razem Ewa Wachowicz pokaże, jak przyrządzić białą kiełbasę w dwóch wersjach. Najpierw zamarynuje ją w przyprawach i jasnym piwie. Druga odsłona to biała kiełbasa zawinięta w folię aluminiową z sosem barbecue i cebulą. Ponadto znajdzie się coś dla miłośników kuchni roślinnej - na ruszt trafią steki z kalafiora. To wszystko zostanie podane z domowym chlebem na zakwasie oraz własnoręcznie przygotowaną musztardą. Na deser prowadząca zaproponuje ciasteczka bazujące na kleiku ryżowym - z powidłami i blanszowanymi migdałami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...