Ewa gotuje (177)

magazyn kulinarny Polska 2012  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Zbliża się Wigilia. Z tej okazji Ewa Wachowicz przyrządza łazanki z makiem i bakaliami. Pokaże, też jak zrobić kompot z suszu oraz faszerowanego grzybami karpia. Będzie też coś na słodko.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

Zbliża się Wigilia. Z tej okazji Ewa Wachowicz przyrządza łazanki z makiem i bakaliami. Oprócz tego prowadząca pokaże, jak zrobić wigilijny kompot z suszu oraz faszerowanego leśnymi grzybami karpia. Będzie też coś na słodko - świąteczna dwukolorowa rolada z masą orzechową.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...