Ewa gotuje (453)
W skrócie
Wiosną jest pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Ewa Wachowicz zaproponuje chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Daniem głównym będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Ewa Wachowicz cieszy się wiosną i dostatkiem świeżych oraz pysznych owoców i warzyw, których w naszej diecie powinno być jak najwięcej. Na początek zaproponuje chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Daniem głównym będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym. Niestandardowo prowadząca zamiast zwykłego twarogu użyje wędzonego sera białego. Dodatkowo w farszu znajdzie się też żurawina i pesto z czosnku niedźwiedziego. Na deser poda małe placuszki serowe.