Ewa gotuje (533)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca pokazuje, jak przygotować sałatkę śledziową w wydaniu koktajlowym. Jest to warstwowe danie, które można podać w kieliszkach. Następnie przyrządza potrawę kuchni koreańskiej - kimchi.

Oglądaj w telewizji

So 24.05 8:00
Polsat 2logo
So 31.05 7:30
Polsat 2logo

Opis

Prowadząca wraca po przerwie, przedstawiając widzom swoje doświadczenia kulinarne, wzbogacone o doświadczenia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę. Podczas tej podróży zdobyła szczyt Mount Sidley, co pozwoliło jej skompletować Koronę Wulkanów Ziemi. To wyjątkowe doświadczenie wpłynęło na jej podejście do natury i gotowania, co zostanie odzwierciedlone w wiosennych odcinkach programu. Ewa zamierza skupić się na niemarnowaniu żywności, życiu w zgodzie z naturą i odpowiedzialności za środowisko. Przepisy będą prezentowane w nowoczesnym wydaniu z akcentem na potrawy fusion, łączące polskie smaki z kuchniami z całego świata, w tym również dania wegetariańskie.

Prowadząca pokazuje, jak przygotować sałatkę śledziową w wydaniu koktajlowym. Jest to warstwowe danie, które można podać w kieliszkach. Następnie przyrządza tradycyjną potrawę kuchni koreańskiej - kimchi, sfermentowaną kapustę pekińską doprawioną ostrą pastą z papryki gochugaru. Ewa Wachowicz dodaje ją do farszu, którym wypełnia pierogi. Na deser prowadząca podaje słodką przekąskę na bazie ciasta, udekorowanego polewą czekoladową i liofilizowanymi owocami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...