Ewa gotuje (522)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca przygotuje sałatkę z boczniakami i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne powstaną gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Krzątanie w kuchni tym razem prowadząca zaczyna od przygotowania sałatki z boczniakami, które są wyjątkowo zdrowe, i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne przyrządza zaś gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. Podaje je z sosem z brązowych pieczarek. Na deser Ewa Wachowicz piecze błyskawiczne ciasto cynamonowe.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...