Ewa gotuje (522)

W skrócie
Prowadząca przygotuje sałatkę z boczniakami i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne powstaną gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades.
Oglądaj w telewizji

Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Krzątanie w kuchni tym razem prowadząca zaczyna od przygotowania sałatki z boczniakami, które są wyjątkowo zdrowe, i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne przyrządza zaś gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. Podaje je z sosem z brązowych pieczarek. Na deser Ewa Wachowicz piecze błyskawiczne ciasto cynamonowe.