Ewa gotuje (460)
W skrócie
W ramach pierwszego dania prowadząca poda ramen. Na drugie danie zaserwuje zapiekankę ziemniaczaną w stylu lasagne. Na deser zaś zaproponuje clafoutis. Gościem będzie Adam Borewicz.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
W ramach pierwszego dania prowadząca poda ramen. Ponieważ jakiś czas temu Ewa Wachowicz przyrządzała już orientalny bulion na indyku, tym razem zaproponuje jego bezmięsną wersję. Na drugie danie zaserwuje zapiekankę ziemniaczaną w stylu lasagne. Na deser zaś zaproponuje francuskie clafoutis. Gościem tego odcinka będzie Adam Borewicz, znany propagator kuchni śląskiej, ale też znawca owoców morza. Zdradzi on widzom sekrety przygotowania krewetek i muli.