Ewa gotuje (459)
W skrócie
Ewa Wachowicz uwielbia pracować na produktach sezonowych, dlatego w tym odcinku wykorzysta podstawowe składniki. Jako wstęp do uczty zaproponuje krem z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz uwielbia pracować na produktach sezonowych i łatwo dostępnych, dlatego w tym odcinku wykorzysta podstawowe składniki. Jako wstęp do uczty zaproponuje krem z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego. Kolejnym daniem będą inspirowane roladą śląską roladki rybne w sosie koperkowym - faszerowane tapenadą, czyli hiszpańską pastą z oliwek. Jak zwykle nie obejdzie się też bez deseru. Prowadząca program postawi na prostotę i przedstawi zaskakujące oraz niezwykle smaczne ciasto bez pieczenia. Zdradzi także skuteczne metody wekowania domowego przecieru pomidorowego.