Ewa gotuje (457)
W skrócie
Prowadząca przygotowuje regionalną zupę, korzystając z serwatki, maślanki, śmietany, góralskiej bryndzy, cebuli, czosnku oraz boczku. Będzie to serula, w Beskidzie Śląskim znana jako 'chuda jewa'.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Prowadząca przygotowuje smaczną regionalną zupę, korzystając z serwatki, maślanki, śmietany, góralskiej bryndzy, cebuli, czosnku oraz boczku. Będzie to serula, w Beskidzie Śląskim znana jako "chuda jewa". Później Ewa zaprosi na tradycyjną drożdżową buchtę z rodzynkami. Gościem specjalnym odcinka będzie Adam Borowicz, który od kilku lat mieszka w Ustroniu, a widzom znany jest jako jeden z jurorów programu Family Food Fight.